De Chromebooks zijn er!

Ze zijn gearriveerd. 120 prachtige chromebooks. Omdat de karren om de chromebooks op te laden en te bewaren, er nog niet zijn, starten we volgende week alleen met groep 4. De leerkrachten hebben afgelopen dinsdagmiddag gehoord hoe de chromebooks werken. Mooie ontdekkingen gedaan: we kunnen meekijken op de schermen van de kinderen, sites blokkeren of alles blokkeren zodat kinderen zich zo goed op hun werk kunnen concentreren. De gegevens en data van de kinderen zijn geheel afgeschermd, dus google kijkt niet stiekem mee.

Van een aantal ouders missen we nog de leerlingovereenkomst. Wij hebben begrepen dat sommige ouders dit als iets heel groots hebben ervaren. Wij gaan als school mee met de tijd en dit kan niet zonder digitalisering. We willen alle leerlingen een passend aanbod bieden, zodat ze zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Deze digitale middelen stellen ons daartoe in staat.

Wij zullen als school zeker toezien op verstandig gebruik van de chromebooks, er wordt gezorgd voor goede afwisseling tussen schrijven, lezen, bewegen, luisteren en werken op de computer. Daarnaast doen twee groepen samen met één set en zullen dus niet heel de dag op de chromebooks werken.

Het doel van het formulier is dat kinderen en ouders weten wat de afspraken zijn voor het werken met de chromebooks. Mochten leerlingen zich niet aan de afspraken houden, kan het zijn dat er iets stuk gaat. Dat kan gebeuren, maar net als met andere schoolspullen, zullen kinderen bij misbruik/expres kapotmaken, de schade moeten vergoeden. Dit is geen nieuwe afspraak, maar wij vinden het wel goed dat wij voor dat we starten helder zijn.